10 éves jubileum tábor , Szeged

Még tavaly mesélte Fenyvesi Tamás barátom, hogy 2019-ben ő rendezi az MKDE (Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesülete) nyári táborát, Szegeden, dojoja fennállásának 10. évfordulója alkalmából.

Fenyővel szinte egyszerre kezdtünk aikidózni Balassagyarmaton, egy kivételével minden vizsgánkat együtt raktuk le 8.kyutól, 4.danig. 


2001 Budapest, Kobayasi  Yasuo, Arai, Hiroaki senseiek közös tábora, mikor még együtt volt a csapat….
Hátsó sor: balról : Bajusz Tibor, Zsiga Sándor, Fristáczki Attila, Hochstrasser Norbert
Második sor jobbról: Seres Katalin, Juhász Gergely, Revóczi Kálmán, Lázár Csaba
Harmadik sor balról: Bajusz Péter, Vári Tamás, Arai Toshiyuki, Kobayashi Yasuo, Kobayashi Hiroaki, Fristáczki Szilvia, Fenyvesi Tamás, Horváth Norbert.

 

Ezenkívül jó barátság, sok emlék kapcsol minket össze. Fél szavakból is megértjük egymást.

2003 Szécsény, edzésen kívüli gyakorlás,még barna övesen, természetesen hakamában. 

Kicsivel előbb adtam én is a fejem oktatásra, tudom milyen rögös út vezet a sikerhez, milyen nagy szó a 10 év,így  izgatottan vártam, hogy együtt ünnepelhessünk.

Szegeden nem először jártam, hiszen itt tanultam az erdészet csínyját-bínyját, és élősködtem Fenyő nyakán 2 évig. 

Rajta kívül a dojoból  még valakit tudhatok barátomnak, amire szintén nagyon büszke vagyok. Kovács János az, aki a klub életében először, pont ebben a táborban szép vizsgával szerzett  fekete övet, amihez ismételten szívből gratulálok.


2011 Kecskemét, Koyanagi sensei táborában Janival

Egy ilyen volumenű esemény  nemcsak a dojo vezető, de az egész közösség próbatétele is.A vidéki táborok szervezésének legnagyobb kihívása általában a szükséges mennyiségű tatami összegyűjtése. Szerencsére a nyitott hozzáállás, és a jó kapcsolatok segítették megoldani a nehézségeket, olyan táboron vehettünk részt, amin érződött, hogy szívvel-lélekkel szervezték.

Mikor tavasszal kihirdették a tábor részleteit, toborzásba kezdtünk, hogy minél többen vehessünk részt az évfordulón. Feleségem és a gyerekek is elkísértek, aminek nagyon örültem. A szállás választása emiatt nem a kollégiumra, hanem egy családbarát helyre esett.

Végül nyolcan képviseltük az Aikidoarts dojot, és felejthetetlen napokat töltöttünk Szegeden.


Balról: Maricza Alpár, Fábián Károly, Zilahy Zsuzsa, Robotos Zoltán, Kobayashi Hiroaki, Juhász Gergely, Traser Ferenc, Szép-Czakó Tamás, Katona Gabriella

Ürömről, a Marczibányi térről és persze Budakesziről is jöttek gyakorlók. Az edzéseket nagyon élveztük, Hiroaki sensei pontossága, humora, mindig megfelelő inspiráció.


több mint 150 gyakorló vett részt a táboron

Kicsit sajnálom, hogy szinte csak fekete öves tanítványaink vettek részt a táboron (ennek kezelése egyébként komoly kihívás, ahogy nézem a fekete övesek aránya évről évre nő, és nincsenek ott az utánpótlást jelentő kezdők), de remélem jövőre a még fehér övesek is kedvet kapnak majd.


Az első edzés után

A jó hangulatú edzések mellet azért volt időnk a kikapcsolódáshoz is.


lazulás a strandon

Makó Zoli barátom szerint tiszta nyuggerek voltunk egész tábor alatt, de családdal már csak ilyen az élet.


a dojo felé

Lina lányom még egy jó kis mondókát is tanított a csapatnak:

Esténként most nem igazán mozdultunk ki, inkább a beszélgetéseké lett a főszerep.

Sok mindent tanultunk egymástól, személy szerint még most is a  szúrós szagú svéd ínyencség, a Surströmming körüli vidámkodáson mosolygok a legtöbbet.


ezen a videón mindenki sírt a nevetéstől

Szombaton az edzések után bemutatókkal kezdődött a 10 éves jubileum ünneplése.  A felkérésnek mi is örömmel tettünk eleget.


Juhász Gergely és az Aikidoarts

 


Fenyvesi Tamás és a szegedi dojo

 


Kobayashi Hiroaki sensei, az Aikido Kobayashi Dojo vezetője

 

Este természetesen bankett zárta az eseményt:

Köszönjük a szervezést, nagyon jól éreztük magunkat!