Mestereink

Juhász Gergely (5.dan)

(Budakeszi, Marczibányi tér)
info@aikidokids.hu
+36-30-490-6505

masters_juhasz_gergely

Gergő immár 20 éve tanulmányozza az aikidót, szülei unszolása ellenére úgy döntött ,megvalósítja gyerekkori álmát, és japán mestereihez hasonlóan, az aikidót nem csak hobbiként, hanem hivatásként gyakorolja.

Akkoriban az ötlet, hogy valaki főállású oktató legyen, őrültségnek tűnt szinte mindeki számára, hiszen ez addig csak 2-3 embernek sikerült itthon.

Az egyetem elvégzése után, szakmájában töltött néhány évet, majd, a szülői aggodalom ellenére mégis belevágott.  Munkáját feladva, 2007-ben megalapította első csoportját Budakeszin. A csupán néhány főt számláló Aikido Kids Sport Egyesület 2008-novemberében alakult meg. Az elkövetkező években kemény munka következett, melynek nyomán gyarapodott a taglétszám, sorra nyíltak a csoportok, és a kezdeti kilátástalanságot a remény váltotta fel.

Ma ,2018-ban, Az Aikidokids foglalkozásait  több mint 260-an látogatják, ezzel Magyarország legnagyobb aikido klubjává nőttük ki magunkat.

Budajenőn, Budakeszin, Budapesten II., III., VIII. , kerületekben több helyen, illetve Ürömön, összesen 10 helyszínen, 40 órában oktatjuk az aikidót.

Az elmúlt 10 évben körülbelül ezer embert ismertettünk meg ezzel a japán harcművészettel.

Tagjaink közül a legfiatalabb 3 éves, a legidősebb elmúlt 60.

A magyar tanulók mellett viszonylag nagy számban vannak külföldiek is, a világ számos pontjáról.

Az edzések emiatt sokszor két nyelven folynak.

Különböző programjaink vannak:

Óvodások 3-6 évesek

Iskolások 7-13 évesek

Felnőttek: 14 év felett

A The British International School of Budapest nemzetközi iskolában az általunk kidolgozott program több mint 10 évig a tananyag részeként szerepelt.

Hazánkban jelenleg egyedülállóan, a klubban 3 főállású oktató dolgozik, emellett több olyan tanárunk van, akik munka mellett tanítják az aikidót.

 Az aikidoban a technikák gyakorlása mellett fontosnak tartja azt is , hogy kortól, nemtől függetlenül egy erős, egymásra odafigyelő közösséggé váljanak tagjaink.

Szervezetünk hivatalosan Magyar Aikikai Aikido Kultúra Szövetség (Aikikai Hungary)

 


Zilahy Zsuzsa (2. dan)

(Marczibányi tér)
zsuzsa.zilahy@gmail.com
+36-30-395-4570

master_zilahy_zsuzsa

1996-ban, Egerben találkoztam először az aikidoval, Szeltner Zsolt tanítványaként. Később Budapestre költöztem, itt folytattam a gyakorlást. 2002-ben egy újabb harcművészettel ismerkedtem meg, a kendoval, ahol 1. dan fokozatot szereztem. A szívem azonban mindig visszahúzott, és 2007-óta már csak az aikidót gyakorlom Virág Imre és Juhász Gergely irányítása alatt.

A munkám teljes mértékben a gyerekekhez köt, egy szakközépiskolában tanítok matematikát, immár 8. éve. Így közvetlenül látom azt is, hogy milyen sokat jelenthet a gyerekek személyiségfejlődésében az a koncentráció, fegyelem és egymásra való odafigyelés, amit az aikido segítségével elsajátíthatnak. Másrészt a mozgás, mint egészséges kikapcsolódás nagyban erősíti a kitartásukat is.


Fábián Károly (3. DAN)

(Üröm)
smallestfonghy@gmail.com
+36-30-235-3545

master_fabian_karoly

2007-ben kezdtem el aikidozni Budapesten, Juhász Gergelynél, azóta is az ő tanítványaként tanulom ezt a harcművészetet, amely fontos része az életemnek. (Ugyan az aikidot felnőtt edzésekre járva kezdtem, de még szinte gyerekként, 14 évesen, aminek köszönhetően visszatekintve azt gondolom, hogy az aikido egy nagyon jó alapot ad, mind fegyelem, kiegyensúlyozottság, figyelmesség terén.)

2013 nyarán 1.dan fokozatot szereztem Kobayashi Hiroaki sensei előtt.

(Az aikido mellett 2011 óta a Budapesti Műszaki Egyetemen vagyok építőmérnök hallgató.)


Zsigó László (1. kyu)

master_zsiga_laszlo

Gyermekként a budapesti honvédban sajátítottam el a birkózás alapjait, majd a magyarországi harcművészetek hőskorában, a nyolcvanas években, cselgáncs alapokra épülő önvédelmet tanultam. Civilben tűzoltóként dolgoztam egészen nyugdíjazásomig.

Az aikidoval 2007-ben ismerkedtem meg, az újonnan alakult Aikidoarts dojo egyik alapító tagjaként, Óbudán.

Mostanság leginkább a békásmegyeri és az ürömi dojoban oktatok.
Szabadidőmben szívesen horgászom, főzök.