Gyermekeknek

Magyar

English

BEMUTATKOZÁS

MESTERÜNK

 


Juhász Gergely (4.dan)

(Budakeszi, Marczibányi tér)
info@aikidokids.hu
+36-30-490-6505

Juhász Gergelynek hívnak, 1999-ben, még gimnazistaként a balassagyarmati Seijunkan Dojoban kezdtem az aikido gyakorlását Vári Tamás vezetésével, majd az egyetemi évek alatt Pécsett illetve Balassagyarmaton, Vácott és Budapesten látogattam az edzéseket.

2005 tavaszán 1.dan fokozatra vizsgázhattam Masuda Manabu sensei elõtt, 2007 nyarán pedig Kobayashi Hiroaki sensei elõtt tett vizsgám eredményeképp megszereztem a 2. dan fokozatot. 2011 tavaszán sikeres vizsgát tettem 3.dan fokozatra Koyanagi Shunichiro sensei előtt. A negyedik dan fokozatot 2015 tavaszán, Kobayashi Yasuo soshihannál szereztem meg.

Jelenleg Budapesten élek és dolgozok, így edzésekre is itt járok (Szabó Balázs, Szeltner Zsolt, Vári Tamás), 2006 szeptemberétõl a Budapesti Szabadidõsport Szövetség által indított oktatói tanfolyam hallgatója vagyok.

Az aikidoban a technikák gyakorlása mellett fontosnak tartom azt is hogy kortól, nemtõl függetlenül egy erõs, egymásra odafigyelõ közösséggé váljanak tagjaink.

Szervezetünk hivatalosan a Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesületéhez tartozik.

 


Zilahy Zsuzsa (2. dan) 

(Marczibányi tér)
zsuzsa.zilahy@gmail.com
+36-30-395-4570

1996-ban, Egerben találkoztam először az aikidoval, Szeltner Zsolt tanítványaként. Később Budapestre költöztem, itt folytattam a gyakorlást. 2002-ben egy újabb harcművészettel ismerkedtem meg, a kendoval, ahol 1. dan fokozatot szereztem. A szívem azonban mindig visszahúzott, és 2007-óta már csak az aikidót gyakorlom Virág Imre és Juhász Gergely irányítása alatt.

A munkám teljes mértékben a gyerekekhez köt, egy szakközépiskolában tanítok matematikát, immár 8. éve. Így közvetlenül látom azt is, hogy milyen sokat jelenthet a gyerekek személyiségfejlődésében az a koncentráció, fegyelem és egymásra való odafigyelés, amit az aikido segítségével elsajátíthatnak. Másrészt a mozgás, mint egészséges kikapcsolódás nagyban erősíti a kitartásukat is.

 


Fábián Károly (2. DAN)

(Üröm)
smallestfonghy@gmail.com
+36-30-235-3545

2007-ben kezdtem el aikidozni Budapesten, Juhász Gergelynél, azóta is az ő tanítványaként tanulom ezt a harcművészetet, amely fontos része az életemnek. (Ugyan az aikidot felnőtt edzésekre járva kezdtem, de még szinte gyerekként, 14 évesen, aminek köszönhetően visszatekintve azt gondolom, hogy az aikido egy nagyon jó alapot ad, mind fegyelem, kiegyensúlyozottság, figyelmesség terén.)

2013 nyarán 1.dan fokozatot szereztem Kobayashi Hiroaki sensei előtt.

(Az aikido mellett 2011 óta a Budapesti Műszaki Egyetemen vagyok építőmérnök hallgató.)

 


Ujvölgyi Péter (2. DAN)

(Budakeszi, Marczibányi tér)
peter.ujvolgyi@gmail.com
+36-30-635-5386

Első közelebbi kapcsolatom a harcművészetekkel 1994-ben kezdődött, amikor is az általános iskolában megismertem a Judo-t, amit 8 évig gyakoroltam.

Az Aikidot 2008 tavaszán kezdtem el Budakeszin.

Az Aikido mellett természetes gyógymódokat, illetve mozgás és masszázsterápiát tanultam, és ezzel is foglalkozom. 

2014 tavaszán Masuda Manabu sensei előtt sikeres vizsgát tettem 1. dan fokozatra.

 


Zsigó László (1. kyu)

Gyermekként a budapesti honvédban sajátítottam el a birkózás alapjait, majd a magyarországi harcművészetek hőskorában, a nyolcvanas években, cselgáncs alapokra épülő önvédelmet tanultam. Civilben tűzoltóként dolgoztam egészen nyugdíjazásomig.

Az aikidoval 2007-ben ismerkedtem meg, az újonnan alakult Aikidoarts dojo egyik alapító tagjaként, Óbudán.

Mostanság leginkább a békásmegyeri és az ürömi dojoban oktatok.
Szabadidőmben szívesen horgászom, főzök.

 

 

Aikido Arts © 2008-2015 - Minden jog fenntartva.